×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: [ROOT]/images/stories/gradejnica
×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Кметът на Община Тетевен проведе среща с жителите на село Градежница

31 Авг 2016
2360 times


Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева посети село Градежница, за да се срещне с местното население и да чуе въпросите им. Това се случи в присъствието на кмета на селото Свилен Чернин, двама общински съветници, част от играчите на местния отбор, президента и треньора на клуба.

 Състоянието на стадиона, което е определяно като критично, беше основният проблем разискван на срещата. Обсъдиха се и други въпроси като: режимът на водата и вариантите за нови водоизточници, спортната площадка в двора на училището и лошото състоянието на някои от улиците в селото. Местните са единни, че стадионът е осакатен и трябва да се премахне паркинга, както и да се възстановят предишните му размери. Те не са доволни и от факта, че никои не ги е потърсил, когато е правен старият проект и поискаха информация какво точно се е случило, за да остане стадиона в това състояние. Постави се въпросът: „Кой е променил структурата на стадиона и защо?“

Д-р Бояджиева заяви, че при първа възможност Общината ще кандидатства по проект за спортна инфраструктура, които ще бъде изработен съобразно изискванията на новата „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“. Тя допълни още, че през следващата година ще се заделят средства за подравняване на терена, за да може да бъде използван от местните клубове, до одобрението и реализацията на новия проект.

След направена проверка на документацията по проекта за стадиона в селото, се установи следното: Общинският съвет е дал съгласие за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ с проект: „Обновяване и доизграждане на площадка за спорт и рекреация, разположена в УПИ VII, кв. 26 по ПУП на с. Градежница, община Тетевен“, по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“, по „Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013г.“ Договорът по проекта с Държавен фонд „Земеделие“ е сключен на 06.08.2014г., а крайният срок за изпълнение е удължаван два пъти, като последното удължаване е до 15.09.2015г. На 05.10.2015г. е сключен договор с изпълнителя на строително-монтажни работи (СМР) по проекта, а общият срок за изпълнение на поръчката е бил 90 календарни дни. Остава и въпросът, защо предишното ръководство на Община Тетевен сключва договора, имайки предвид кратките срокове, както и това, че 15.10.2015г. е крайният срок и на програмата, и за приключването на дейностите по СМР. Следователно, проектът само е започнат, стадионът е разкопан и оставен в сегашното си състояние, а това лишава  местните отбори от възможността да се подготвят и тренират пълноценно.

{gallery}gradejnica{/gallery}

Last modified on Понеделник, 26 Септември 2016 10:32
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню