Кметът на Община Тетевен посети изложба - Арт Пленер „Вила Червен“ Featured

28 Окт 2016
2227 times

Сдружение „Артеко Студио“ и „Вила Червен“, за първи път тази година, организираха тридневен пленер (7, 8, 9 октомври) с участници от България и Германия. Темата на пленера бе свободна, а авторите бяха поканени, за да се вдъхновят и насладят на една малка частица от Тетевенския балкан.

В дните от 21 до 28 октомври, бе организирана и изложба в Художествена галерия „Тетевен", под надслов – Арт Пленер „Вила Червен“, а на нея можеха да се видят всички произведения от проведения пленер. Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, в присъствието на зам.-кметът Борис Врабевски, също посети и разгледа изложбата, като остана впечатлена от майсторството и креативността на авторите. Ето и имената на някои от тях: Атанаска и Александър Костови, Деница Тодорова, Димитър Грозданов, Джон Нортингтон (САЩ), Матиас Рот (Германия) и др.

Концепцията на пленера е не само да се обменят идеи между участниците, а да се направи и комуникация със зрителите през призмата на творбите им. Д-р Бояджиева и организаторите се обединиха около идеята, че това е едно арт събитие, подчертаващо съвременното и модерното изкуство с обмяна на виждания между автори и зрители, а това от своя страна, би могло да постави началото и да съживи нуждата от подобни изяви в малките населени места като град Тетевен.

 

Last modified on Петък, 28 Октомври 2016 12:20
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню