Д-р Мадлена Бояджиева взе участие в инициатива на Дирекция „Бюро по труда“ – град Тетевен Featured

30 Ное 2016
2689 times

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се включи в инициативата - Ден на отворените врати под надслов - „Тетевен мисли за вас“ , организирана от Дирекция „Бюро по труда“ - гр. Тетевен. Участие в мероприятието взеха учениците от дванадесетите класове на СУ „Георги Бенковски“, на които тепърва им предстои, от една страна, да запишат висше образование, а от друга, да излязат на пазара на труда.

„Трудно е, но Общината работи в посока на преодоляване на безработицата и откриването на работни места, за да могат младите да се развиват тук“, каза д-р Бояджиева. Тя допълни още, че: „Община Тетевен винаги е готова да подаде ръка на младите специалисти и редовно се възползва от програмите на Агенцията по заетостта. Тези програми са изключително важни както за придобиване на опит, така и за бъдещото Ви развитие“, завърши кметът.

Учениците бяха запознати с работата на институцията и с това какво прави държавата в лицето на – Бюрата по труда – за да могат хората да получават трудова реализация. Бяха обсъдени няколко теми като - Програмата „Старт в кариерата“, възможностите на Европейска гаранция за младежта, Европейските услуги за заетост/EURES/ и др. Получи се една ползотворна дискусия, в която младежите споделиха своите желания, амбиции, проблеми и препоръки.

 

 

Last modified on Сряда, 30 Ноември 2016 13:04
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню