Проведе се благотворителният търг „Храна за душата“ Featured

05 Дек 2016
2329 times

На 3 декември – Световния ден на хората с увреждания, в гр.Тетевен бе организиран благотворителен търг за набиране на средства, с които да бъде закупено ново съоръжение за детската площадка в центъра на града. Инициативата бе на Дневен център за лица с увреждания - гр. Тетевен, с подкрепата на кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. На събитието присъстваха – зам.-кметът на Общината Борис Врабевски, председателят на Общинския съвет Мария Стойчева, общински съветници, началникът на РУП-Тетевен, местни хотелиери и ресторантьори, част от ВК „Тетевен Волей“, сдружение „Равенство“ и др. Беше прочетен и поздравителен адрес от д-р Бояджиева, която приветства благородната кауза и благодари на всички взели участие.

Самият търг представляваше наддаването за кулинарни изкушения, приготвени от местни ресторантьори, а децата от центъра изпекоха вкусни сладки, под наставничеството на опитния готвач – Ирина Андреева. Получи се оспорвано наддаване, в което бяха събрани 2760лв. Тези средства се оказаха недостатъчни за закупуването на съоръжението, което струва 5000 лв., като предстои да бъде организирано второ събитие за достигане на нужната сума. От друга страна, който не е успял да посети благотворителния търг и е съпричастен към идеята, може да я подкрепи като посети Дневния център за лица с увреждания (гр. Тетевен, ул. „Боева могила“ №5).

Бяха връчени и наградите - „Благодетел №1“, която получи общинският съветник - Атанас Орлинов (най-висока цена за един закупен артикул) и „Най-атрактивно ястие“, спечелена от Юлия Пеева.

На 3 декември отбелязваме Световния ден на хората с увреждания, като в цял свят се организират събития, които да напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на тези хора. В навечерието на празника председателят на Общинския съвет Мария Стойчева, посети Дневния център за лица с увреждания – гр. Тетевен и Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания – с. Гложене, като от името на Община Тетевен бяха подарени лакомства и на двете заведения.

 

Last modified on Понеделник, 05 Декември 2016 14:11
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню