Тече обновителен ремонт в ОУ „Георги Бенковски“ - село Черни Вит Featured

07 Дек 2016
3475 times

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, заедно със зам.-кметът Борис Врабевски посетиха ОУ „Георги Бенковски“ – с. Черни Вит, за да видят как вървят строително-ремонтните дейности и докъде е стигнало изпълнението на проекта, финансиран от МОН. Те се срещнаха с директора на училището и представител на строителната фирма като се запознаха с направеното до момента и с това какво предстои. Д-р Бояджиева направи обиколка на сградата и влезе в една от класните стаи, за да провери как върви учебния процес.

Основно училище „Георги Бенковски“ в село Черни Вит е в процес на обновяване, като в момента се извършва - Основен ремонт на покрива на салона, частичен ремонт на сградите на общежитието и училището. Ремонтните дейности се осъществяват по НП „Оптимизация на училищната мрежа“, модул „Оптимизиране на училищната мрежа“ към МОН, където се определят средства в размер до 135 000 лв. за ремонтни дейности и оборудване в училищата, приемащи ученици от закритите училища. По програмата за „Оптимизация на училищната мрежа“, със заповед на Министъра на образованието и науката, училището в с. Гложене бе закрито. Това се наложи поради финансови затруднения, влошеното качество на учебния процес и съществуващата тенденция за намаляване абсолютния брой на учащите се за периода от 2010-2016г. Така учениците от ОУ „Йото Врачев”, с. Гложене, бяха насочени към действащото училище ОУ „Г. Бенковски” -  с. Черни Вит.

Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа“ е механизмът, чрез който се регулират процесите на адаптиране на образователните структури както към интересите и потребностите на децата и учениците, така и към спецификата и потребностите на пазара на труда във всеки отделен регион в страната. 

Last modified on Сряда, 07 Декември 2016 07:46
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню