Първата санирана сграда в община Тетевен, по Националната програма за енергийна ефективност, получи акт 16 Featured

08 Дек 2016
2423 times

Днес бе подписан Акт 16 на първата сграда в гр.Тетевен, обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Документът удостоверява, че обектът е изпълнен по всички правила и се въвежда в експлоатация. Своето одобрение дадоха – кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, областният управител Ирина Митева, Началникът на РСПБЗН-Тетевен - инж. Николай Христов, управителят на Сдружението на собствениците „Строител“ – Людмил Павлов, инспектор отдел ДЗК – Теменуга Ангелова, Консултантът (Строителен надзор) - инж. Иван Георгиев и Строителят - Любомир Генов.

С подписването на документа, Блок „Строител“ вече официално е първата жилищна сграда, която е обновена по програмата за енергийна ефективност в Община Тетевен. По сградата бяха извършени ремонти дейности като: подмяна на дограма (прозорци, врати, витрини и др.), топлинно изолиране на външните ограждащи елементи (външни стени, покриви, подове), цялостен ремонт на покрив и др. Изпълнението на мерките по програмата ще допринесат за: намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

В момента тече и санирането на още четири блока, които са почти завършени, а по други три сгради, вече одобрени, се очаква да започнат строително-монтажни дейности. 

 

Last modified on Четвъртък, 08 Декември 2016 15:17
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню