В Тетевен почистиха големите преспи сняг Featured

20 Ян 2017
3663 times

В гр.Тетевен бе проведена акция за премахването на големите преспи сняг, които са се образували на места. Дейностите започнаха още вчера с почистването на пространството пред входа на болницата и обръщалото /кв. Пеновото/, а днес работата бе насочена в централната част на града, някои малки улици, както и по пътя за лечебното заведение.

Община Тетевен съобщава отново, че:

На основание чл. 27, ал.1, т. 2 от Наредба за опазване на околната среда и управление на отпадъците на територията на община Тетевен, почистването на тротоарите от сняг и лед пред магазините, офисите, фирмите, заведенията, жилищни кооперации и домовете е задължение на собствениците, управителите и ползвателите на тези обекти.

Складирането на почистения сняг и лед се извършва така, че да не пречи на движението на МПС и пешеходците.

Снегът по тротоарите затруднява придвижването на пешеходците, както и работата на фирмата за сметосъбиране и сметоизвозване. В тази връзка Ви молим, своевременно да почиствате снега по прилежащите тротоари, около кофите за смет и при възможност надвисналите блокове сняг и висулки от покривите на сградите.

Общинска Администрация – Тетевен, предварително Ви благодари за проявеното разбиране и съдействие.

Съобщение относно контрол на дейностите, във връзка с осигуряване зимно поддържане на общинска пътна мрежа и уличната мрежа в населените места на общината – може да видите тук.

 

Last modified on Петък, 20 Януари 2017 15:43
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню