Община Тетевен, съвместно с Glück für alle Pfoten e.V. (Немска организация за защита на животните) организира безплатна кампания за кастрация на котки и кучета. Featured

09 Мар 2017
3958 times

Община Тетевен, съвместно с Glück für alle Pfoten e.V. (Немска организация за защита на животните) организира безплатна кампания за кастрация на котки и кучета.

Мястото, на което ще бъдат провеждани кастрациите е Районна ветеринарна лечебница Тетевен – ул. „Боровец“ №1.

Период на действие на кампанията 14.03.2017 г. до 17.03.2017 г.

Кастрацията, освен че е отговорна мярка в борбата срещу свръхпопулацията от бездомни и нежелани кучета и котки, е полезна за здравето на Вашия любимец. Статистически е доказано, че кастрираните животни живеят средно с около 3 години повече. Те са по-спокойни и се привързват по-силно към стопаните си. Кастрацията е полезна предпазна мярка срещу редица здравословни проблеми, които често настъпват с възрастта при некастрираните животни.

Приоритет в настоящата кампания е кастрацията на женски дворни котки. Ще се кастрират мъжки и женски котки, както и мъжки кучета.

Кастрациите ще се провеждат по предварително уточнен график, за което молим всички желаещи да се запишат на телефон 0678/5-22-00, вътр. 234 и/или 233, както и на мобилен телефон 0879/560 589.

Важно!!!

Напомняме Ви, че кастрираните домашни кучета са освободени от такса за притежаване на куче по Наредбата за определянето и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Тетевен.

Необходимо е преди кастрацията животното да бъде оставено без храна и вода минимум 12 часа. 

Last modified on Четвъртък, 09 Март 2017 13:20
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню