Покана за участие в Европейски дни на художествените занаяти в Тетевен Featured

13 Мар 2017
2573 times

За трета поредна година България става част от Европейските дни на художествените занаяти, като през 2017 г. местни власти, музеи, училища за приложни изкуства и занаятчии са обединени от темата „Да изковем връзки”. Дните 31 март, 1 и 2 април са избрани за популяризиране на разнообразието от занаяти и насърчаване на контактите на майсторите с партньори от различни сфери (културна, социална, икономическа), различни поколения, различни сектори и различни територии. В нашата страна инициативата се координира от РСО „Централна Стара планина”.

С достойната за уважение подкрепа от общините Габрово, Дряново, Елена, Севлиево и Тетевен, ЕМО „Етър“ и МАИР „Боженци“, многобройните паралелни събития ще насочат вниманието на участниците и широката публика към онези компоненти на традиционните и на съвременните занаяти, които ни сближават и обединяват.

Поканата от Тетевен е за 1 април, 10.30ч., когато градският площад ще бъде оживен и изпъстрен с демонстрации на изработване на накити, изделия от кожа и ковано желязо, бродиране, плетене и художествена обработка на дърво. Събитието  ще бъде съпътствано от базар на творби от местни майстори и богата фолклорна програма, с участието на танцов ансамбъл „Балканска младост“ - Етрополе.

Европейските дни на художествените занаяти се провеждат от 2006 г. по инициатива на Националния институт за художествени занаяти на Франция.

ЗАЯВЯВАНЕ НА УЧАСТИЕ – в срок до 20.03.2017 г. на тел.. 0882 629 884;  0678/5-22-00 , вътр.127 или 114, Росица Илиева, Гл. специалист "Туризъм" 

Last modified on Четвъртък, 30 Март 2017 08:37
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню