Община Тетевен и Общинският консултативен съвет по въпросите на младежта организираха доброволческа залесителна кампания Featured

27 Мар 2017
2724 times

На 22.03.2017г. и  24.03.2017г. Община Тетевен и Общинският консултативен съвет по въпросите на младежта организираха доброволческа залесителна кампания за възстановяване на общинска гора в м. „Мало Брязово“, в териториалния обхват на ТП ДГС Черни Вит - с. Дивчовото. На 22.03.2017г. около 4 дка общински горски фонд беше почистен и терасиран, а на 24.03.2017г. – залесени 2400 бр. дъбови фиданки.

В двата дни на кампанията се включиха над 80 участника-  30 ученика от средните училища в град Тетевен- СУ „Г. Бенковски”, ПГГСД „С. Младенов” и ПГСУ, служители на Общинска администрация, служители на ДГС- с.Черни Вит, граждани.

Кампанията беше организирана като дейност от технологичния план за залесяване и възстановяване на общински гори и във връзка с предстоящата Седмица на гората. Младежкото участие в кампанията е  в изпълнение на Общинската програма за младежта, Оперативна цел 4. – „Привличане на младите хора в доброволчески акции, обществени инициативи, екологични мероприятия, възпитание на съпричастност и обществена ангажираност“ и е част от предварителните дейности по реализация на проект „Общо бъдеще чрез образование и развитие“, с който Община Тетевен  кандидатства за финансиране по програма Ladder, осъществявана от Националното сдружение на общините в Република България.

Ръководството на Община Тетевен изказва благодарност на всички участници в кампанията за техния доброволен труд и съпричастност към дейностите за възстановяване на общинските гори и запазване на природното богатство на общината.

Кмет на община

Д-р Мадлена Бояджиева

Last modified on Понеделник, 27 Март 2017 10:56
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню