Тетевен отдаде почит пред делото на големия поет и революционер - Христо Ботев Featured

02 Юни 2017
2348 times

Всяка година на 2 юни отдаваме почит и се прекланяме пред делото на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. По този повод в град Тетевен, пред Паметника на загиналите във войните, се състоя възпоменателен митинг, на който присъстваха кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, председателят на Общинския съвет – Мария Стойчева, зам.-кметът Борис Врабевски, ученици и учители от училищата в града, граждани и др.

Събития от живота и делото на Ботев разказа Цонка Петкова - уредник на Градския исторически музей в Тетевен. Последва поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите във войните, а в 12.00 часа, под воя на сирените, бе отдадена почит към паметта на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В с.Голям извор също бе отбелязана 141-та годишнина от гибелта на големия поет. Слово бе изнесено от кмета на селото – Илиян Маринов, а мероприятието продължи с литературна програма от местното училище СУ ,,В. Левски" и завърши с поднасяне на цветя.

Last modified on Петък, 02 Юни 2017 14:20
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню