Зам.-министърът Таня Михайлова награди 34 професионални гимназии с над 100-годишна история Featured

05 Юни 2017
2351 times

„Да имаш 100-годишна, а и повече от 100-годишна история, е знак, че училището има своето място и продължава да е значимо за образованието в своя край“. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на церемония за награждаването на 34 професионални гимназии, които съществуват повече от век, съобщават от МОН.

Г-жа Михайлова заяви още, че професионалното образование е един от най-важните приоритети на ръководния екип на министерството и подчерта голямата отговорност на дирекция „Професионално образование и обучение“. Освен това посочи, че вместо предложението 10 гимназии да бъдат наградени за своя стогодишен принос в развитието на българското професионално образование, ръководството на МОН е решило да бъдат наградени всичките 34 професионални гимназии с над 100-годишна история. Една от тях беше и Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов", гр. Тетевен.

Награждаването на професионалните гимназии бе по предложение на Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти (НЦПКПС) и ръководството на Българската търговско-промишлена палата (БТТП). Директорите на всичките 34 професионални гимназии, сред които беше инж. Зоя Петрова – директор на ПГГСД "Сава Младенов", получиха от зам.-министър Михайлова плакета на Министерството на образованието и науката.

Източник: „в.Труд“

Last modified on Вторник, 06 Юни 2017 10:52
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню