За 8-ми път се проведе събитието - „Дни на планинската вода и лечебния туризъм“ Featured

13 Юни 2017
2470 times

На 12 юни за пореден път се проведе събитието - „Дни на планинската вода и лечебния туризъм“, организирано от Община Тетевен, проф. Игнат Игнатов и Научноизследователски център по медицинска биофизика.

Зам.-кметът на Тетевен – г-н Тони Стоев поздрави присъстващите и откри срещата. След това проф. Игнатов даде повече информация относно събитието, разказа за планинските извори в Тетевен, както и за древния океан Тетис. Бяха показани доказателствата за съществуването на океана и как Тетевенският балкан всъщност е бил дъно на море.

Програмата продължи с представяне на терапия с кислород, а доц. Георги Глухчев /БАН/ разказа за полезните води за здравето. В дискусията се включи и д-р Румен Златев от медицински център Оксилайф – София, давайки сведение по темата - Кислородна среда и барокамера.

В събитието се включиха учениците от ПГГСД „Сава Младенов” и СУ „Георги Бенковски”, а децата от ЦПЛР – Тетевен представиха изложба на тема - Планинска вода, която беше специално подготвена за случая и изложена пред сградата на Общината.

Last modified on Вторник, 13 Юни 2017 08:18
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню