Повече от 80 младежи се включиха в доброволческа акция, организирана от Община Тетевен Featured

31 Юли 2017
3020 times

На 28 юли 2017 г. стартира проект „Общо бъдеще чрез образование за развитие” с доброволческа инициатива, в която се включиха повече от 80 младежи и деца, основно от гр. Тетевен и селата Голям извор, Рибарица и Черни Вит.

В резултат от организираната акция бяха почистени екопътеки, планински чешми и посещавани от туристи местности. В Тетевен деца и младежи направиха уборка на екопътека „Под пръските на водопада“ екопътека „Острич“, екопътека „Опасният зъб“,  пътеката и околностите на парк за развлечения „Адреналин“. В Рибарица младите доброволци почистиха защитена местност „Костина“, а в Черни Вит – екопътека „Бенковска пещера“. В  Голям извор няколко чешми  в местностите Кръкожабене, Старо село, Голямо усое, на ул. „Георги Стойков“ и ул. „Ген. Дандевил“ (Дженчов трап) станаха достъпни и придобиха приветлив вид благодарение на общите усилията на деца и възрастни. Почистени са пътеките към чешмите и техните корита, пейките и парапетите около тях са освежени, поставени са и табели.

Проект „Общо бъдеще чрез образование за развитие”, който се изпълнява съвместно от РСО „Централна Стара планина” и Община Тетевен, има за цел да осигури привлекателна среда за развитие на младите хора чрез неформални екологични образователни инициативи и да ги предизвика да бъдат отговорни към своето собствено бъдеще. 

Last modified on Понеделник, 31 Юли 2017 13:48
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню