Поздравителен адрес по случай 15 септември Featured

15 Сеп 2017
4464 times

Поздравеителен адрес от кмета на Община Тетевен и председателя на ОбС-Тетевен по случай 15 септември

 

Уважаеми учители,

Най - сърдечно Ви поздравяваме с първия учебен ден – 15 септември и откриването на новата учебна година. Това е денят, в който всички ние, учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет. Поддържайки огъня на знанието, то е успяло да превърне всеки един от нас в образован гражданин на света, както и да помогне на нацията ни да оцелее независимо от историческите катаклизми, които е преживяла.

Скъпи учители, на Вас пожелаваме все така неуморно да създавате и да пазите богатството на българското училище - неговите възпитаници! Желаем Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се борите с трудностите и да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на Вашите ученици бъде най-ценният дар за труда Ви!

Желаем Ви много сили и творческо дръзновение, за да дадете на своите ученици качествено образование! Нека учебните часове са изпълнени с всеотдайност, грижа и повече любов към нашите деца. Вашата професия е мисия, защото освен знания и умения, формирате и нравствените ценности у младите хора.

Скъпи ученици,

Пожелаваме Ви една истинска, успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около Вас! Година, през която много от Вас ще намерят нови приятели! Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света! Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта!

Новите предизвикателства в образованието приемете като условие за проява на Вашата воля и упоритост, на жаждата Ви за нови знания. И бъдете спокойни – до Вас са Вашите учители. Пазете традициите на Вашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Не се отказвайте от мечтите си, защото те са Вашите криле. Вървете напред смело и решително! Искайте, защото можете! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте!

Честит празник и на добър час!

 

С уважение:

Д-р Мадлена Бояджиева

КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

 

С уважение:

Мария Стойчева

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБС - ТЕТЕВЕН

 

Last modified on Петък, 15 Септември 2017 05:38
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню