Община Тетевен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Featured

17 Ное 2017
873 times

На 17 ноември Община Тетевен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Ученици от училищата в града и граждани се включиха в шествие по централните улици. Те поднесоха цветя пред две от възловите пешеходни пътеки, като по този начин бе отдадена почит към загиналите при пътни инциденти. Бяха раздадени брошурки с указания и препоръки за безопасно движение на пътя, след което в салона на Общината беше представен образователен филм - „Как да оцелеем на улицата“. Преди да започне прожекцията зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабески отправи приветствие към присъстващите.

„С инициативата целим да насочим вниманието на хората към това – да станем по-внимателни и разумни, вземайки мерки, за да подобрим безопасността на движение по пътищата“, каза кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

„Нека на този ден да изкажем своята благодарност към хората, които ежедневно се борят за спасяване на живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия: лекари, медицински сестри, полиция, пожарна, гражданска защита и т.н.“, завърши кметът.

Организатори на днешното мероприятие са: Община Тетевен, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и РУ „Полиция“ – Тетевен.

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. През календарната 2017 година този ден е 19 ноември.

Last modified on Петък, 17 Ноември 2017 14:28
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню