В Община Тетевен се състоя културно-информационно събитие относно Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Featured

30 Ное 2017
390 times

На 29 ноември в салона на Община Тетевен се проведе културно-информационно събитие по Комуникационната стратегия на Република България по повод десетата годишнина на България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС. Мероприятието организираха Областна администрация – Ловеч, Община Тетевен и НЧ „Съгласие 1869г.“.

Програмата беше разделена на две части. В първата - кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи презентация, която имаше за цел да даде повече яснота относно Българското председателство на Съвета на ЕС - програмата на Триото: Естония-България-Австрия (Държавите, които изпълняват ротационното председателството, работят в тясно сътрудничество в групи от по 3 държави членки, наречени „тройка“), ключовите послания в програмата на България и възможностите за нашата страна. Бяха представени и темите - Как работи Европейският съюз, Какво представлява ротационното председателство на Съвета на ЕС и Десет години членство на България в ЕС - опит и постигнати резултати.

Втората част на събитието включваше концерт на състави при НЧ „Съгласие 1869г.“ - ФФ „Алтън Тетевен“, ФФ „Тетевенски божурчета“, Мъжка вокална група „Вежен“ и изпълнителката Виктория Стефанова, а след бурните аплодисменти на публиката бе сложен край на програмата.

На събитието присъстваха още: зам.-кметът на Община Тетевен Борис Врабевски, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, директори на училища, учители, ученици и жители.

Last modified on Четвъртък, 30 Ноември 2017 08:55
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню