Кметът на Тетевен представи своя отчет за 2017 година пред жителите на Голям извор Featured

19 Фев 2018
1149 times

В края на миналата седмица кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи своя Годишен отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2017г. пред жителите на с. Голям извор. Тя беше придружена от зам.-кметовете Свилен Русинов и Тони Стоев, както и от председателя на ОбС – Тетевен Мария Стойчева.

Кметът на селото – Илиян Маринов откри срещата и запозна присъстващите с извършеното от него през 2017 година – реализираните проекти, ремонтираните улици, проведените множеството културни събития, какви дейности предстоят и др.

След това д-р Бояджиева представи годишния отчет за цялата община и каза: „Тези събрания са от изключителна важност за мен, защото държа да имам пряк контакт с хората, да чуя тяхното мнение, препоръки и виждания за случващото се в общината“. Тя похвали г-н Маринов за неговата всеотдайност и стриктност при изпълнение на служебните ангажименти и подчерта следното: „Селото ще продължи да се развива, защото има потенциала за това - прекрасна природа, уникални забележителности и вълнуваща история.“

Д-р Бояджиева каза още, че през 2018г. в Голям извор ще бъдат инвестирани за основен и текущ ремонт на уличната мрежа около 47 хил. лв. от бюджета на общината.  Очаква се да се реализират през 2018г. проектите: за основен ремонт на водопровода в селото и за рехабилитация на общинския път, който преминава през селото / LOV 1116 Тетевен, кв. Полатен – III-358 – Голям Извор до кръстовището с път - /I-3/ „Ябланица – Джурово”/.

Градоначалникът подчерта, че болницата в Тетевен е в добро финансово състояние, ще продължава да обслужва жителите на общината, както досега и няма никакви основания за притеснения относно нейното съществуване. На въпроса: „Дали отново ще има родилно отделение?“, кметът отговори, че към този момент това не може да се осъществи, поради липсата на специализирани кадри, необходими за функционирането на това отделение.

Събранието приключи с няколко въпроса от страна на присъстващите, които споделиха и това, че за ремонт на покрива на църквата в селото са събрани близо 9 хил. лв., като кампанията продължава и всеки желаещ да помогне е добре дошъл. 

Last modified on Понеделник, 19 Февруари 2018 12:49
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню