Годишен отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2017г. бе представен в селата Васильово и Рибарица Featured

20 Фев 2018
1158 times

На 19 февруари кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Борис Врабевски и Свилен Русинов и председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева посетиха селата Васильово и Рибарица. Поводът за визитата бе представянето на Годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2017г.

Кметовете и на двете населени места представиха своите отчети, а д-р Бояджиева и екипът й дадоха подробна информация върху отчета на общината. През 2017г. в с. Васильово е реализиран проект по ПУДООС на стойност над 9 хил.лв. за изграждане на кътчета за отдих и тяхното озеленяване, както и поставянето на детски люлки за игра, които бяха инспектирани от д-р Бояджиева, Мария Стойчева и кмета на селото - Радослав Маринов. Наред с това, частично са ремонтирани улици, като бе доизградена и подпорна стена, която предотврати срутването на пътната настилка на входа на селото.

Кметът на Рибарица – Пенка Ганева отчете, че благодарение на осигурената възможност за заплащане на местните данъци и такси на място в кметството, са събрани значително повече средства. За изминалата година те са над 46 хил.лв., а за предходната 2016г. – са събрани едва 12 хил. лв. Г-жа Ганева добави, че са изградени две подпорни стени, а дълго чаканият ремонт на ул. „Даковото“ вече е факт – изградена е отводнителна канализация, а през настоящата година предстои цялостен ремонт на улицата.

Кметът на Тетевен каза, че през 2018г. в Рибарица ще бъдат инвестирани над  130 хил. лв. от бюджета на Общината за подобряване на инфраструктурата. Тя допълни, че ще бъдат ремонтирани улици в селото, като се очаква да бъде ремонтиран и пътя Тетевен – Рибарица. Д-р Бояджиева даде и допълнителна информация относно демонтираните съоръжения, с цел безопасност, от детската площадка, намираща се срещу хотел „Планината“. Хората получиха уверение, че мястото ще остане детска площадка – кандидатствано е с проект по ПУДООС и се очаква неговата реализация през настоящата година.

И в двете села се осъществи ползотворна дискусия, като на всяка от срещите присъстващите поставиха своите проблеми и въпроси към ръководството на Община Тетевен. Д-р Бояджиева отново напомни, че тези срещи са от изключително значение за нея, защото установява директна комуникация с хората, запознава се с техните искания, виждания и препоръки. 

Last modified on Четвъртък, 22 Февруари 2018 09:05
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню