Състоя се началната пресконференция по проект „Ремонт на Народно Читалище „Съгласие 1869 г.“ - гр. Тетевен Featured

22 Фев 2018
1267 times

На 22 февруари се състоя началната пресконференция по проект „Ремонт на Народно Читалище „Съгласие 1869 г.“ - гр. Тетевен. Проектът се реализира по Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата му стойност е 387 564.92 лв., от които 329 430.18 лв. - Европейско финансиране и 58134.74 лв. - Национално съфинансиране.

Пресконференцията беше открита от Стефи Рашкова – секретар на НЧ „Съгласие 1869 г.“ - гр. Тетевен. Тя представи на присъстващите подробности, свързани с проекта и изказа своите благодарности към кмета на Тетевен д-р Бояджиева и зам.-кмета Тони Стоев – за съдействието и подкрепата, оказани по време на неговото подготовка.

Д-р Бояджиева каза, че е изключително щастлива от това, че проектът ще стартира съвсем скоро. Тя добави още, че той е замислен и подготвен с активното участие на Община Тетевен още през 2016г., за да може гр. Тетевен да има модерно, уютно и привлекателно читалище, в което да се провеждат културни прояви през цялата година.

На събитието присъстваха още: зам.-кметовете Свилен Русинов и Тони Стоев, общественици, представители на читалището, граждани и др.

Ремонтните дейности по проект „Ремонт на Народно Читалище „Съгласие 1869 г.“ - гр. Тетевен ще стартират още тази година и се очаква да приключват до 20 септември 2019 г. Дейностите за постигане на целите на проекта се изразяват в: Мерки, свързани с повишаване на енергийната ефективност на сградата; Мерки, свързани с ремонтни дейности и Мерки, свързани с пожарната безопасност.

Проектът предвижда изграждане на нова отоплителна инсталация за салона на читалището, пълна подмяна на дограмата и топлоизолация на фасадата на  художествената галерия, ремонт на санитарния възел и входа на сградата. Всички компрометирани ВиК и ел. изводи ще бъдат отремонтирани, с цел постигане на дълготрайност на ремонтните дейности.

Last modified on Четвъртък, 22 Февруари 2018 13:41
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню