Жители на селата Черни Вит и Дивчовото се срещнаха с кмета на Тетевен, за да се запознаят с Годишния отчет за 2017 година Featured

26 Фев 2018
1128 times

На 22 февруари в селата Черни Вит и Дивчовото кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, придружена от зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски, както и от председателя на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, представи Годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2017г.

В Черни Вит събранието откри кметът на селото Цветослава Христова, която изложи пред събралите се какво е изградено през 2017г., какви културни мероприятия са се организирали и подробна информация около административната дейност на кметството. През изминалата година в селото е извършен основен ремонт на ул. „Христо Ботев“ и основен ремонт на подпорна стена на ул. „Антийо Панчев“, направена е автобусна спирка в центъра на селото, ремонтирани са мостове и т.н.

Г-жа Христова каза, че за инвестиционната програма на кметство Черни Вит за 2018г. са предвидени 86 хил. лв., които ще бъдат изразходвани за основни и текущи ремонти в селото. Тя завърши своя отчет с благодарност към кмета на Тетевен за голямата подкрепа и съдействие, благодарение на които всичко извършено през последните две години е станало възможно.

В село Дивчовото д-р Бояджиева бе посрещната от кмета Стоян Стоянов, които също представи своя доклад. Г-н Стоянов подчерта какви усилия са вложени за изграждането на моста и укрепването на единствения път, водещ към селото. Той даде информация за извършените ремонти на уличната мрежа, както и за новоизградения навес в двора на кметството.  За 2018г. в село Дивчовото ще бъдат инвестирани 30 хил. лв. за подобряване на инфраструктурата, а част от тях ще се използват за ремонт на моста за гробищния парк и за укрепване на образувало се свлачище в района на селото.

Кметът на Община Тетевен д-р Бояджиева представи своя Годишен отчет за изпълнението на програмата за управление за 2017г. и в двете населени места. Тя изтъкна, че общината е много изостанала в инфраструктурно отношение и трябва огромен ресурс за изграждане и ремонт на цялата улична мрежа. Кметът отбеляза и факта, че ако е градено поне малко през изминалите години нещата нямаше да изглеждат толкова трагично сега.

Д-р Бояджиева напомни, че Община Тетевен все още е във влошено финансово състояние и благодарение както на нейните, така и на усилията на администрацията общината попадна в списъка на общините с одобрен финансов план за финансово оздравяване /от 36 общини само 6 са с одобрени планове, като сред тях е и Община Тетевен/. Тя добави още, че Общината изплаща и два големи кредита от предходните ръководства, за които се отделят към 800 хил. лв. на година.

Last modified on Понеделник, 26 Февруари 2018 08:19
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню