Д-р Мадлена Бояджиева представи своя Годишен отчет за 2017 година в селата Глогово и Градежница Featured

27 Фев 2018
1751 times

На 26 февруари кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева посети селата Глогово и Градежница, за да представи Годишния отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2017г. На срещите присъстваха още – зам.-кметове Борис Врабевски, Свилен Русинов и Тони Стоев.

Както в Глогово, така и в Градежница събранията започнаха с отчети на кметовете на двете села. Те обясниха какво е извършено през 2017 г. и какво предстои да се извърши през тази година.

Кметът на Тетевен д-р Бояджиева представи цялостния Годишен отчет  за 2017г. и каза, че Община Тетевен е в постоянна комуникация със селата, за което допринася и новият зам.-кмет Свилен Русинов. Тя добави още, че е важно да се чуят проблемите от самите жители – директно и открито, за да се предприемат адекватни и навременни действия за отстраняването им.

Д-р Бояджиева каза още, че има много въпроси за решаване на територията на цялата община, но това няма как да се случи с магическа пръчка. „Желание има, но трябват и финанси, а както знаете в момента сме във влошено финансово състояние, което не ни позволява да инвестираме в големи мащаби и да направим Община Тетевен едно по-красиво и привлекателно място за живот. Въпреки трудностите, вече се вижда светлина в тунела, за което говорят и постигнатите резултати – в началото на моето управление Община Тетевен имаше натрупани задължения към 5 млн. лв., а сега тези задължения са намалени на близо 1,5 млн. лв.“, подчерта градоначалникът.

Д-р Бояджиева допълни, че през 2017г. са подготвени проекти за основен ремонт на детските градини и в двете села, като ще се търси възможност за финансирането им с европейски средства. Бе отбелязан и факта, че по инвестиционната програма за 2018г. на с. Глогов са отпуснати над 100 хил. лв., а за този на с. Градежница са предвидени над 85 хил. лв.

В края на двете събрания се получиха ползотворни дискусии с присъстващите, които споделиха с кмета на Общината – какво ги тревожи, какво искат да се промени и къде са основните проблеми на конкретните населени места.  

Last modified on Вторник, 27 Февруари 2018 08:40
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню