Община Тетевен отбеляза Международния ден за борба срещу тормоза в училище Featured

01 Мар 2018
908 times

Всяка година, последната сряда на месец февруари е известна като Международен ден за борба срещу тормоза в училище. Познат сред учениците и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

За първи път в България се отбелязва през 2012 г., като всяка година всички училища в страната с различни иновативни подходи и идеи отправят своите послания.

Във връзка с международната инициатива срещу тормоза и агресията в училище МКБППМН при община Тетевен проведе кампания с призива: „Бъди добър! Прави добро! Имаш силата – бъди приятел!” . Раздадени бяха брошури и стикери на учениците от училищата на общината с призив към децата да се уважават помежду си, да бъдат добри и толерантни всеки ден.

 На 28 февруари пред ученици от училищата на град Тетевен в салона на общината се прожектира образователния филм „Сърфирай безопасно” .

Всички ученици символично пускаха в небесното пространство балони с посланието - НЕ НА НАСИЛИЕТО! НЕКА ВСИЧКИ ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ!

Last modified on Четвъртък, 01 Март 2018 14:35
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню