Годишният отчет на кмета на Община Тетевен бе представен в Български извор и Галата Featured

01 Мар 2018
1358 times

На 27 февруари кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи своя Годишен отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2017г. пред жителите на селата Български извор и Галата. На срещите присъстваха и зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски, както и председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева.

Първо в графика с посещения бе с. Български извор, където кметът Севин Иванов запозна присъстващите с кратък отчет за изминалата 2017 година. След него думата имаше д-р Бояджиева, която отчете извършените основни ремонти на няколко от улиците в селото, както и частичният ремонт на покрива на ОУ „Васил Левски“. Тя изтъкна, че по инвестиционната програма за 2018г. за с.Български извор са предвидени над 80 хил. лв., които ще бъдат използвани за основен ремонт на три от най-неотложните улици и за частичен ремонт на детската градина - подмяна на дограма и ел. инсталация.

В с. Галата срещата се проведе почти по идентичен начин, като пръв започна кметът на селото Андриян Маринов. Той представи своя годишен отчет, след което даде думата на кмета на Община Тетевен д-р Бояджиева допълни, че през 2017г. са ремонтирани улиците „Никола Парапунов“ и улица „Христо Кърпачев“. Градоначалникът добави, че през 2018г. в с. Галата ще бъдат инвестирани над 100 хил. лв. – за основен ремонт на 3 улици, а главната улица на селото - „Васил Левски“ ще бъде основно ремонтирана, по проект с европейски средства по ПРСР.

Д-р Бояджиева отчете и помощта, която правителството оказва на общината. През месец март бяха отпуснати 1 096 545 лв. - временен безлихвен заем, от Централния бюджет, за финансово оздравяване, а последната отпусната сума е в размер на 1 млн.лв. - целева субсидия за ремонт на пътища в цялата община.

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева даде подробна информация за всичко, което е направено в цялата община и за това, което тепърва предстои. Както в Галата, така и в Български извор имаше доста въпроси от страна на хората, които бяха старателно отчетени и записани от д-р Бояджиева и нейният екип, за да бъдат намерени съответните решения на поставените въпроси.

 

Last modified on Четвъртък, 01 Март 2018 15:18
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню