Над 40 деца взеха участие в доброволческа инициатива за залесяване на общинска гора Featured

29 Мар 2018
1425 times

На 28 март в община Тетевен, местност Мало Брязово – с. Дивчовото, се състоя доброволческа акция по залесяването на 7 дка общинска гора. Организатор на инициативата, която се проведе под мотото "Да продължим започнатото", е Община Тетевен, а чрез нея бе надградено постигнатото през 2017г. за запазване на горското богатство. Участие взеха над 40 ученика от трите гимназии в града.

Дейността е в изпълнение на стратегическа цел 5 – стимулиране гражданската активност и съпричастност на младите хора, както и участието им в местното самоуправление. Тя е включена и в изработения „Годишен план за младежта на община Тетевен – 2018 г.“, в който е заложена дейност „Да продължим започнатото“ – залесяване на общинска гора. Целта на предвидената дейност е да се постигне устойчивост на започнатите през 2017 г. доброволчески инициативи за запазване на горското богатство.

По време на залесителните кампании през 2017г. с доброволното участие на ученици, служители на общински звена и граждани бяха залесени с дъбови фиданки 4 дка общинска гора.

Last modified on Четвъртък, 29 Март 2018 10:33
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню