Апел към гражданите след установени посегателства над цветните градини в центъра на гр. Тетевен Featured

03 Юли 2019
198 times

Уважаеми, съграждани, тетевенци,

Община Тетевен приключи проект „Реконструкция на улица Иван Вазов, гр. Тетевен от ОТ 315 до ОТ 291 с дължина L = 235.88 м.“ Част от дейностите по проекта беше и озеленяването на реновирания участък, включващо засаждане на нови дървесни видове, оформяне на цветни алеи с капково напояване и зони за отдих.

Новият цветен и съвременен облик на централната ни търговска улица предизвика одобрението на стотици граждани от и извън общината ни, вкл. и в социалните мрежи след наши публикации.

За съжаление намериха се и такива граждани, които основно в тъмната част на деня решиха да повредят цветните алеи, като изкъртят насажденията. При направената проверка се констатира, че липсват 82 броя цветни растения, както по ул. „Иван Вазов“, така и в алеите на кея по ул. „Христо Ботев“ срещу централния градски площад. Изкъртени бяха и над 15 бр. цветя, насадени в кашпите на моста към Кооперативния пазар и на моста при РУ на МВР.

Естествено, находящите се в централна градска част камери са заснели част от нарушителите и същите ще си получат съответните административни и финансови санкции. Всички липсващи цветя са възстановени. Но остава въпросът, защо съвестните и будни граждани на Тетевен допускат подобен вандализъм на нещо новоизградено, чакано с години и нелесно постигнато, за да промени облика на града ни?

Смятаме, че като европейски граждани, българи и най-вече тетевенци, сме длъжни да полагаме усилия града и общината ни да бъдат едно приятно място за нас, за нашите деца, внуци и всички, които идват тук и се радват на това, което имаме! Можем да го направим заедно, вместо да рушим, защото всички тези цветя са наши!

УМОЛЯВАМЕ ВСИЧКИ ДА ПРОЯВЯВАТ НУЖНОТО ВНИМАНИЕ И КАТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ДА НЕ ДОПУСКАТ ПОДОБНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА!

Last modified on Сряда, 03 Юли 2019 13:44
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню