Община Тетевен спечели проект за предоставяне на безплатен високоскоростен интернет на обществени места по програма WIFI4EU на Европейската комисия Featured

24 Окт 2019
446 times

Община Тетевен ще реализира пореден проект със средства от Европейската комисия. Проектът ще се финансира по програма „WiFi4EU — насърчаване на интернет свързаността в местните общности“. Финансирането е осигурено от Изпълнителна агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия, Департамент С – Механизъм за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации“. Той ще предостави висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове.

Община Тетевен е една от общо 41 български общини, които ще получат ваучер на стойност от 15 хил. евро, като общо 86% от кандидатствалите общини в страната са спечелили ваучери за изграждане на високоскоростен безжичен интернет на обществени места.

Инициативата WiFi4EU е част от механизма за свързване на Европа (МСЕ) с направление „Цифрови технологии“ и е инициирана от европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество -  Мария Габриел.

Информацията е на база обявените на 24 октомври 2019 г. резултати от Европейската комисия.

Last modified on Четвъртък, 24 Октомври 2019 13:23
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню