100 ученици от община Тетевен се разходиха из цяла България за часове, посещавайки парка „Мини България“ във Велико Търново Featured

30 Окт 2019
431 times

На 28 октомври 2019 г. 100 ученици и техни ръководители от всички училища в населените места на територията на  община Тетевен посетиха паркът на миниатюрите „Мини България“, който се намира в старопрестолната столица на България – гр. Велико Търново.

Посещението се състоя във връзка с реализирането на  Програмата за занимания по интереси на Община Тетевен, в която са заложени и посещения на културно-исторически и природонаучни обекти, музеи и други институции.

Паркът „Мини България“ е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Той е разположен на площ от 12, 5 дка в подножието на крепостта „Царевец“ във Велико Търново, като в него са представени макетите на най-известните забележителности в България. Сред тях са Храм-паметник “Свети Александър Невски” в гр. София, Народен театър “Иван Вазов” – също в гр. София, Рилски манастир, Бачковски манастир, крепостите и дворците на България, както и много други.

Благодарение на отличната експозиция на парка, учениците успяха да „обиколят“ България за няколко часа, да проследят хилядолетната история на нашите земи и да обогатят познанията си за богатото културно-историческо наследство на страната ни, което сме длъжни да опазим. В рамките на деня, те разполагаха и с допълнително време, за да се разходят в централната част на Велико Търново и да посетят други емблематични за града обекти. 

Last modified on Сряда, 30 Октомври 2019 13:22
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню