В училищата от община Тетевен се проведе кампания за запознаване на подрастващите с проблема и опасността от злоупотребата с наркотици Featured

28 Юни 2021
149 times

По повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, МКБППМН при община Тетевен, със съдействието на  училищата от общината, организира кампания за запознаването на децата и младежите с проблема и опасността от злоупотребата с наркотични вещества.

Пред учащите беше представен учебно-образователния филм „Опасните заблуди“, а преди това бяха раздадени поучителни брошури, изготвени от Комисията с призива към младите хора: „Без наркотици съм свободен да избирам“.

В рамките на кампанията се включиха и младежите от БМЧК – Тетевен, които също изразиха своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

Датата 26 юни е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. С отбелязването на този ден се цели да се разпространи разбирането, че превенцията на употребата на наркотици е ефективна защита за благосъстоянието на нашите деца и младежи, семейства и приятели. 

Last modified on Понеделник, 28 Юни 2021 11:36
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню