Учениците от ОУ „Георги Бенковски“, с. Черни Вит се завърнаха с 14 отличия и почетния знак на Варна от Национален конкурс Featured

07 Юли 2021
143 times

От 2 до 4 юли ученици от Иновативното училище в с. Черни Вит – ОУ „Георги Бенковски“ взеха участие в 26-то издание на Националния конкурс "Диньо Маринов" в град Варна. Конкурсът е включен в списъка на изявите по извънкласни дейности на МОН. Престижно жури от преподаватели във ВУЗ оценяваха изпълненията на талантите.

Децата от Черни Вит участваха в две възрастови групи - 1-4 клас и 5-7 клас. Изпълненията бяха в раздели: кавал, гъдулка, тамбура, оркестри и групи. Училищният оркестър - тамбурашка група "Веселите струни" заеха първи места.

С пълен комплект отличия - първо, второ и трето място - се завърнаха индивидуалните изпълнители на кавал и тамбура. Малките гъдуларчета от втори и трети клас заеха второ и трето място, а Ивайло Маринов грабна специалната награда на члена на журито Ангел Добрев /преподавател по гъдулка в Софийски университет/.

За цялостното си представяне училището получи най-голямото отличие - специалната награда на кмета на Варна Иван Портних - почетен знак на Варна.

Last modified on Сряда, 07 Юли 2021 06:19
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню