Община Тетевен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Featured

22 Ное 2021
177 times

На 19-ти ноември Община Тетевен и ученици от училищата на територията на общината отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Те поднесоха цветя на пешеходни пътеки и получиха информационни брошури, с указания и препоръки за безопасно движение на пътя.

Според статистиката, много от жертвите и ранените при пътнотранспортни произшествия са деца и младежи. В световен мащаб около 400 000 млади хора на възраст под 25 години загиват всяка година при пътнотранспортни произшествия или около 1100 млади хора на ден.

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. През календарната 2021 година този ден е 21 ноември.

В съвременните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи, пътници и родители. Необходими са повече толерантност, уважение, предвидливост и споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до злополуки на пътя.

 

Last modified on Понеделник, 22 Ноември 2021 11:03
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню