За трета поредна година Тетевен бе домакин на кръг от детските даунхил серии Featured

16 Май 2023
264 times

На 13 и 14 май 2023г. в град Тетевен се проведе състезанието TETEVEN KIDS DH 2023, с което бе дадено началото на сезона на детските даунхил серии. Събитието се проведе за трета поредна година в родния град на световната и европейска шампионка по спускане – Изабела Янкова. Главен спонсор и съорганизатор е Община Тетевен заедно с бащата на Изабела - Николай Янков и разбира се СК Райдърс Юнайтед.

Дисциплината на състезанието бе Спускане (downhill) - един от най-екстремните начини за каране на колело в планината. По трасето се спуснаха над 100 деца и младежи от цяла България, разделени в следните категории: 10-12 г.; 13-14 г.; 15-16 г., а освен тях имаше и отворена категория за всички навършили 17 години.

През първият ден бе направен оглед на трасето от състезателите, а след това всички желаещи се регистрираха. В края на деня се проведе тренировка. С тренировка започна и вторият ден, след която последва техническа конференция, а накрая остана същинската част - квалификациите и финалите.

Победителите бяха наградени от зам.-кмета на Община Тетевен - Тони Стоев и Изабела Янкова. Бяха подготвени много изненади и подаръци, а специалната награда - чисто ново колело, получи Антоан Арсов след проведена томбола.

Класирането може да видите – ТУК.

Last modified on Вторник, 16 Май 2023 06:38
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню