BILLA България ще строи магазин в град Тетевен Featured

27 Окт 2023
425 times

На 25.10.2023 г. беше сключен договор между Община Тетевен и „БИЛЛА Недвижимости“ ЕООД за покупко-продажба на имот /бившата „Дърворезба“/. Сделката е по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, като ще бъде изграден и въведен в експлоатация търговски обект, комплекс и прилежаща инфраструктура. Общият размер на инвестициите е 3 230 000 лв. за срок от три години и разкриване на 18 работни места.

Това е поредната успешна сделка на Община Тетевен, плод на усилията и работата на кмета и екипът му, която дава шанс на запустелия имот на неработещото вече повече от 15 години общинско дружество „Дърворезба“, да бъде съживен. Там ще бъде изграден модерен съвременен търговски обект, каквито вече има в съседни на Тетевен градове - Троян, Луковит, Ботевград.

До договора се стигна с Решение №999/29.06.2023 г. на Общински съвет – Тетевен, с което беше обявен публично оповестен конкурс за продажба на имота, ведно с попадащите в него сгради и техническа инфраструктура с условия: размер на инвестициите за три годишен период от сключване на приватизационния договор не по – малък от 2 200 000 лв. и разкриване на минимум 15 работни места за период от три години от сключване на приватизационния договор.

Това е третата успешна приватизационна процедура, като чрез първите две, проведени 2016 - 2020 г. - неработещи и трупащи ежегодни загуби и задължения общински дружества – „Четпром“ ЕООД и „Свежест“ ЕООД, бяха преобразувани. Така беше даден шанс на външни инвеститори да запазят и надградят дейността на дружествата и да открият нови работни места.

Търговска верига Билла България е на българския пазар от 23 години. През 2023г. започна изграждане на по-малки обекти в малките населени места по нова за веригата концепция, наречена "Billa Днес". Магазините съчетават уюта и удобството на кварталния магазин с добре познатото за клиентите на BILLA разнообразие от качествени продукти на достъпни цени и атрактивни промоционални активности. В тях ще се предлагат близо 5000 артикула, подбрани в зависимост от търсенето и спецификите на конкретния регион и локация. Всички промоционални активности, характерни за BILLA, ще са валидни и в тези обекти, а фокус на веригата е да предлага разнообразие от качествени и винаги свежи продукти на достъпни цени.

Last modified on Петък, 27 Октомври 2023 06:23
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню