Град Тетевен отбеляза 146 г. от освобождението си Featured

01 Ное 2023
403 times

На 1 ноември Тетевен отбелязва двоен празник - 146 г. от освобождението на града и Деня на народните будители. Празничният ден започна в църква “Св. Всех Святих” с панихида, след което в двора на обителта бе изнесено слово от ученици от СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен.

В знак на признателност бяха поднесени цветя пред паметника на загиналите за Освобождението на Тетевен от името на Община Тетевен, Общински съвет – Тетевен, сдружения, институции, детски градини, училища, политически партии, граждани.

След това от храма тръгна тържествено шествие, което завърши на пл. „Сава Младенов“. Последва рецитал на децата от НУ „Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, а временно изпълняващият длъжността кмет – Борис Врабевски произнесе празнично слово, след което издигна знамето на града.

По време на празника бе открита и фотоизложба на тема: „Есен в моя роден край“, организирана от Комисията за детето. Изложбата включваше снимки на образователни институции, а целта й бе всеки да изрази чувствата и емоциите, които го карат да бъде пълноценна личност, която се възхищава и гордее с историческото минало и красотите на своя роден край.

Програмата завърши с концерт на Берковската духова музика, а сред присъстващите на събитието бе и зам.-кметът на Община Тетевен – Тони Стоев.

Като част от честванията по случай празника на града, на 31 октомври бе организиран поход към м. Боева могила, където се е състоял решителният бой за освобождението на Тетевен между руските и турските войски. В похода взеха участие ученици и учители от училищата в града и служители от общинска администрация.

 

Last modified on Сряда, 01 Ноември 2023 14:06
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню