Д-р Мадлена Бояджиева положи клетва и встъпи в длъжност като кмет на Община Тетевен за трети път Featured

09 Ное 2023
480 times

На 9 ноември новоизбраният кмет на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева положи тържествена клетва за встъпване в длъжност за мандат 2023-2027 г. Това направиха и новоизбраните 21 общински съветници, както и кметовете на населените места. Клетвата бе положена пред областния управител Виктор Стойчев.

След подписване на клетвения лист д-р Бояджиева получи символите на града. Така тя встъпва в длъжност за трети пореден път – събитие, което не е постигано от нито един кмет след демократичните промени или иначе казано - повече от 30 години.

В своето слово д-р Бояджиева благодари на жителите на общината за оказаната подкрепа и отбеляза, че основната й задача е да работи още по-усилено, открито и честно, за да защити гласуваното доверие.

Тя подчерта, че в работата си ще продължи да се води от диалога, консенсуса, прозрачността и всеотдайността, както и от интересите на жителите на община Тетевен.

Важна част от дневния ред на първото заседание, водено от най-възрастния общински съветник – инж. Емил Максимов, бе изборът на председател на ОбС - Тетевен. На длъжността председател единодушно отново бе избрана Мария Стойчева от квотата на ПП ГЕРБ.

Новият Общински съвет започна работа в състав от 8 общински съветници от ПП ГЕРБ, 4 от Движение за права и свободи, 4 от ПП Движение Напред България, 2 от БСП за България, 2 от ЛЕВИЦАТА! и 1 съветник от коалиция ПП-ДБ.

В залата присъстваха още председателят и членове на ОИК – Тетевен, представители на институции, служители от общинска администрация и жители на община Тетевен.

 

Last modified on Четвъртък, 09 Ноември 2023 17:07
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню