Отбелязахме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Featured

17 Ное 2023
231 times

На 17-ти ноември Община Тетевен и учениците от училищата на общината отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Бяха поднесени цветя на възлови пътища в населените места и се раздадоха информационни брошури от МКБППМН при Община Тетевен с указания и препоръки за безопасно движение и с посланието към подрастващите: „Винаги внимавайте на пътя!“.

Много от нещастията по пътищата са предсказуеми и предотвратими. Отговорността да не ги допускаме носим всички ние – които участваме в движението и като водачи, и като пешеходци. Затова трябва да имаме нулева толерантност към самонадеяните, към неправоспособните, към употребили алкохол или наркотични вещества наши близки и познати, седнали зад волана.

Нека на този ден не само да отдадем почит на загиналите при ПТП, но и да преосмислим отношението си към рисковете за живота и здравето ни, когато участваме в пътното движение. Нека подобрим пътната си култура, за да предпазим нас и децата ни от опасностите на пътя.

Last modified on Петък, 17 Ноември 2023 14:29
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню