Д-р Мадлена Бояджиева откри лекционна среща във връзка с отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия Featured

22 Ное 2023
311 times

На 21 ноември в сградата на Община Тетевен се проведе лекционна среща във връзка с отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия (ПТП). Мероприятието бе организирано от Обществено-консултативният съвет по училищни политики (ОКСУП) към областния управител на област Ловеч и бе открито от кмета на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева.

Тя отбеляза, че е изключително радостна от факта, че за пореден път вижда толкова амбициозни млади хора, които активно се включват в ползотворни инициативи.

Нека бъдем по-внимателни и съобразителни на пътя, защото всички ние носим отговорност и трябва да сме разумни, защото секунда невнимание може да промени много човешки съдби, каза д-р Бояджиева. Тя отправи призив към всички - да подобрим пътната си култура, за да предпазим както нас, така и децата ни от опасностите на пътя.

Участие в срещата взеха ученици от училищата в града, като изгледаха образователен филм, бе им изнесена лекция от представители на РУ – Тетевен, а накрая решаваха казуси, свързани с правилата за движение по пътищата.

Събитието е част от плана за дейността на консултативния съвет и се организира с подкрепата и партньорството на Областна администрация - Ловеч, Регионално управление на образованието - Ловеч, Областна дирекция на МВР - Ловеч и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". За провеждането на инициативата в град Тетевен съдействие оказаха Община Тетевен, РУ – Тетевен и ЦПЛР – Тетевен.

Инициативата се проведе още в Троян, Луковит и Ловеч. Бяха организирани различни дейности – решаване на казуси, раздаване на информационни материали, флаери и брошури, пускане на балони в небето в памет на жертвите от ПТП, изнасяне на лекция – обучение, свързано с безопасността на движението по пътищата от служители от районните управления на МВР в областта.

 

Last modified on Сряда, 22 Ноември 2023 09:13
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню