Отбелязахме 1-ви декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН Featured

01 Дек 2023
242 times

По повод 1 декември - Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, средните училища от община Тетевен съвместно с доброволците от Българския младежки червен кръст организираха превантивна кампания под надслов "Незнанието е риск!".

С раздадените стикери и червени балони на учениците, се постави акцент върху превенцията, образованието и информираността на борбата със СПИН.

Благодарение на напредъка на медицината в световен мащаб, борбата с болестта става все по-успешна. Несъмнено епидемията от ХИВ е глобален проблем, чието решаване може да се осъществи само със съвместните усилия на всички.

За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

От 1996 година с отбелязването на този ден се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

Last modified on Петък, 01 Декември 2023 14:00
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню