Проведе се традиционното събитие „Арт пленер Вила Червен“ Featured

19 Дек 2023
274 times

През изминалия уикенд за поредна година се проведе събитието „Арт пленер – Вила Червен“. Тази година участниците получиха урок по сито печат от организаторката Милена Стамболийска, Милена Атанасова - художник, Венера Стойчева - интериорен дизайнер и Преслава Ганчева – фотограф.

Събитието се проведе в два дни като в събота ученици от СУ "Георги Бенковски" – гр. Тетевен, с ръководители г-жа Александра Варджийска-Мотева и г-жа Людмила Начева, чрез усвоената техника напечатаха своите тениски на Вила „Червен“.

На следващия ден децата от 4-ти клас от НУ "Хаджи Генчо" – гр. Тетевен, се потрудиха сами да опънат, да натискат и да отпечатат, с помощта на ракел, черно бели изображения, рисувани от г-жа Стамболийска преди 23 години, на своите тениски.

Г-жа Милена Стомболийска получи и поздравителен адрес от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, в който се казва, че пленерът всяка година събира млади и креативни творци на различна възраст, за да обменят и предадат своя опит, знания и умения. В текста се посочва още, че чрез подобни инициативи, чрез любов и усърдие можем да покажем на децата красотата на света и да възпитаваме отношението им към природата и хората. Адресът завършва с пожелания за топло посрещане и весело изкарване на предстоящите Коледно-новогодишни празници.

"Арт Пленер Вила Червен" се провежда ежегодно със съдействието на Община Тетевен.

 

Last modified on Вторник, 19 Декември 2023 06:22
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню