Бе приет Годишният план за изпълнение на програмата на намаляване риска от бедствия в община Тетевен за 2024 година Featured

30 Ян 2024
236 times

На 29 януари се проведе заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Тетевен, на което бе разгледан и приет Годишният план за изпълнение на програмата на намаляване риска от бедствия в община Тетевен за 2024 г.

Инвестициите в превенция и готовност за реакция е основа за намаляване на риска и щетите от бедствия и е заложено във всички наши усилия. Това каза кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, при откриването на срещата.

Тя подчерта, че основната цел на плана е да осигури ефективно и ефикасно управление на риска и бедствията чрез партньорство, по-добра координация и укрепване на връзките и взаимодействието между институциите, ведомствата, организациите и т.н., участващи в защитата при бедствия на територията на областта.

Планът не е константа и може да бъде променян във времето, каза зам.-кметът Борис Врабевски. Той допълни, че ще се разчита на кметовете по населени места своевременно да подават сигнали, по които да бъдат взети бързи и адекватни действия.

Годишният план за изпълнение на програмата на намаляване риска от бедствия има за цел да създаде ефективна организация в община Тетевен за осигуряване защитата на населението, инфраструктурата и националното стопанство при възникване на бедствия. Чрез него се цели още да се осигури организирането и контрола на превантивна дейност, с оглед недопускане и намаляване на последиците от бедствия, както и да се улесни управлението на процесите за подпомагане и възстановяване при бедствия.

На заседанието присъстваха още ст. експерт ССИ, ОМП, МИС и БК в Община Тетевен - Петър Кавалски, началникът на РСПБЗН – Тетевен - гл. инсп. Николай Христов, директорът на МБАЛ – Тетевен - Михаил Николовски, представители на РУ Тетевен, АПИ, ДГС – Тетевен, дейност УСОГ при Община Тетевен, кметове на кметства и др.

Last modified on Вторник, 30 Януари 2024 06:41
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню