Отбелязахме „Деня на Розовата фланелка“ Featured

29 Фев 2024
147 times

Всяка година, в последната сряда на месец февруари, отбелязваме международно популярния „Ден на Розовата фланелка“, посветен на осъзнаването и превенцията на проблема „тормоз в училище“.  За първи път България се включва в инициативата през 2012 г. 

В израз на съпричастност срещу агресията и тормоза МКБППМН при Община Тетевен съвместно с образователните институции и ЦПЛР организираха различни инициативи, като се присъединиха към милиони други по света – за толерантност в училищните взаимоотношения, за нетърпимост към прояви на тормоз и за съпричастност към неговите жертви.

На вратите на всички класни стаи в училищата, в израз на взаимно солидарност, учениците поставиха посланието „Можем да бъдем ПО-ДОБРИ!“.

Бяха раздадени образователни брошури с призив към младите хора, да говорят и търсят отговори на ситуации на училищен тормоз, в които са въвлечени, на които стават свидетели или преки участници. 

Насилието над деца не е изолиран феномен, то е навсякъде - във всяка държава, общество и социална група.

Възможностите за справяне с този феномен са в партньорство между всички участници – училищно ръководство, педагогически и помощен персонал, деца, родители и местната общност.

Last modified on Четвъртък, 29 Февруари 2024 07:44
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню