Кметът на Община Тетевен поздрави командира на 12-та авиационна база в Долна Митрополия по случай празника на базата Featured

01 Апр 2024
126 times

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева изпрати поздравителен адрес до полковник Петър Банков – командир на 12-та авиационна база, за да го поздрави по случай празника на базата. Той бе отбелязан на 30 март с открит летателен ден, а на виртуозния авиационен спектакъл в небето над летище Долна Митрополия присъстваха зам.-кметът на Тетевен - Борис Врабевски и ученици от общината.

Мероприятието започна с тържествена церемония, а със заповед на Командира на авиобазата бяха наградени военнослужещи по случай празника. След това започна летателната програма, в която пилотите от 12-та авиационна база изпълниха впечатляващи виртуозни демонстрации със самолети “ZLIN Z242L”, “Pilatus” PC-9M и L-39ZA „Albatross”.

Голям интерес предизвика наземното изложение на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. С часове гостите търпеливо чакаха своя ред на извилите се дълги опашки пред самолетите, за да могат да влязат в кабината на пилота, да пробват летателните каски или да разгледат стрелковото оръжие.

С бурни аплодисменти публиката посрещна пилотите, които показаха висок професионализъм и летателни умения, с което успяха да превърнат този слънчев пролетен ден в незабравим авиационен спектакъл.

Last modified on Понеделник, 01 Април 2024 08:33
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню