Детска вокална група "Патиланци" със сребърен медал от "Орфеева дарба" и запис в БНР

27 Мар 2013
2943 times

На 16.03.2013 година се проведе Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева  дарба“ в град София.

За втора година ОДЗ „Здравец“ село Галата участва в конкурса.  Децата-участници показаха богата орнаментика на  гласовете на изпълнителите, автентичността на носията и певческия талант от нашия край. Малките изпълнители на възраст 4, 5 и 6 години се изявиха в направление „певчески фолклор“. Те участваха с индивидуално изпълнение на Ренета Николаева -6 години., дует на Зара Бурова и Младен Стоянов, съответно на 5 и 6 години и Детска вокална група „Патиланци“.

Децата впечатлиха журито още с първото изпълнение на Ренета Николаева, която изпълни песента „Тръгнало е буле“. Малката певица в надпревара с още 33 изпълнители на възраст до 10 години успя да грабне третото място и  бронзовия медал.

Не по-малко впечатляващо бе и участието на дуета Зара Бурова и Младен Стоянов, които  бяха най-малките участници и заслужено получиха поощрителната награда.

Най-впечатляващо обаче си остава участието на Детската група. Малките “Патиланци“  изпяха автентичната песен „Рано е ранила нине“ и успяха да спечелят наградата - запис в Националното радио. При класирането стана ясно, че групата е носител и на сребърния медал и почетното второ място.

 

Педагогът  Станислава Стоянова бе наградена от организаторите на форума с награда за добра работа с деца-таланти.

Отпуснатите средства за участие на децата от ОДЗ „Здравец” – село Галата в ІХ Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство с международно участие „Орфеева дарба”  се предоставиха с подкрепата на Комисия за детето при Община Тетевен.

 

Last modified on Понеделник, 01 Април 2013 07:50
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню