Детски екологичен празник "Вие изхвърляте - ние творим"

22 Апр 2013
8152 times

На 19 април 2013г. Община Тетевен стартира участието си в инициативата „Да изчистим България за един ден”. В рамките на празника се проведе ревю с облекла, изработени от отпадъчни материали, под наслов „Да е чисто е модерно” и конкурс за изработване на макети от отпадъчни материали. Участие в ревюто и изложбата на макети взеха над 250 деца от общината.

Пъстроцветното шоу с ревю на тоалети  продължи повече от два часа на пл. „ Сава Младенов” – гр. Тетевен.

Празникът бе открит от Зам. кмета на Община Тетевен – г – н Пърлев. Съпричастен с идеята, той се превъплъти в образа на Супермен с костюм изработен от отпадъчни материали.

Музикален поздрав към участниците и гостите на шоуто отправиха Еница Енчева и детската вокална група при ОДК - Тетевен.

Гост на събитието бе г – н Борислав Йорданов – експерт „Разделно събиране” в „ЕКО ПАК – България” АД. Той прие да бъде и един от членовете на журито в конкурсите за най – оригинален тоалет и за най – добър макет от отпадъчни материали. Заедно с него нелеката задача на жури поеха г – жа Марина Маринова – ландшафтен архитект, г – жа Калина Иванова – детски педагог, г – жа Зоя Мечкарова – озеленител  и г – жа Левчана Хаджиева – зам.кмет на Община Тетевен и председател на журито.

В края на шоуто всички участници бяха наградени с шоколадови лакомства и грамоти, а отличилите се в обявените категории получиха наградни пакети, осигурени от „ЕКО ПАК – България” АД, „Еко – Титан” ЕООД и БТВ.

Пъстрота, експлозивни емоции, ангажираност на деца и родители, един празник за града, носещ дълбокия смисъл - да се погрижим за света, в който живеем.

Last modified on Понеделник, 22 Април 2013 08:52
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню