Ден на отворените врати в СОУ "Георги Бенковски" гр. Тетевен

23 Апр 2013
4201 times

На 19 април 2013 г. СОУ „Г. Бенковски”- гр. Тетевен чества за 99-ти път своя Патронен празник. И тази година той премина като Ден на отворените врати, в който със свои изяви се представиха ученици и преподаватели по различни предмети и участниците в Клубовете по извънкласна дейност. След официалната част, която включваше: изнасяне на училищното знаме, поздрав от мажоретния състав и Хора към училището, приветствие от името на Директора г-жа Маринела Маркова и гостите от ОбС – Тетевен, училището разтвори врати, за да покаже знанията и уменията на своите възпитаници, богатата клубна дейност, както и съвместната работа между учители, ученици и родители.

Клуб „Наследство” с ръководител Маргарита Дочева представи презентация на тема - Паметта на историята – „И четем, войводо, твойто свято име…”/Хр. Спасунин/. В кабинета по Информационни технологии ученици от 8-ми, 9-ти и 11-ти клас, от съответния профил, демонстрираха своите умения в областта на технологиите под ръководството на преподавателите Л. Саулски, В. Йошева и Г. Тодорова.

В кабинет №8 преподавателката по БЕЛ – Д. Михайлова представи с ученици от 10”б” и 10”в” класове литературен проект (състезание) – „Като две капки вода”. В кабинет № 1, под ръководството на преподавателките Н. Цанева и Ир. Филипова се проведе състезанието по БЕЛ – „Знам и мога” с ученици от 7-ми клас.

 

Представители на Клуб „Атлас” и ученици от 5- ти клас, под ръководството на Р. Паскова, проведоха в салона по ФВС, състезание - „Заедно вървим напред”, с участието на ученици и родители.

В кабинет №15 преподавателките Ир. Цонева и М. Георгиева проведоха своето „Училище за родители” с ученици от 6 „б” клас на тема „Да разбираме децата си… да разбираме родителите си”.

Във фоайето на училището на първия етаж, К. Маринова и ученици от Клуб „Приложно изкуство и екология” сътвориха Арт работилница – „Вълшебството на Великден”.

Във фоайето на втория етаж преподавателката по Туризъм – Пр. Ганчева подреди фотографска изложба – „Светът през обектива – една друга паралелна реалност”.

Следобед ученици от Клуба на К. Маринова взеха участие в общинския празник „Вие изхвърляте – ние творим”.

Форматът „Ден на отворените врати” се оказа удачна форма училището да покаже разнообразните дейности за обучение и възпитание на младите хора от региона.

Поради големия интерес, литературното състезание "Kато две капки вода" ще бъде представено отново на 22 май 2013 г.

 

Last modified on Вторник, 23 Април 2013 08:01
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню