НАЦИОНАЛЕН ПРОЛЕТЕН УЧЕНИЧЕСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР „ТЕТЕВЕН- 2014“

28 Апр 2014
2183 times

Национален пролетен ученически туристически събор „ Тетевен 2014“ бе проведен от 25 до 27 април в Парк“ Адреналин“.
Организаторите  на събора – БФТ, Община Тетевен и СКПТ „ Царичина“ посрещнаха девет отбора от Етрополе, Самоков и Тетевен, състезаващи се в две възрастови групи – 4 – 7 клас и 8 – 12 клас.
Пролетният етап от Националния туристически ученически  събор се организира за първи път. Останалите етапи БФТ провежда в гр. Кърджали / летен /, в гр.Етрополе / есенен /, в гр. Самоков /зимен /.
Идеята на организаторите е Община Тетевен да се превърне в постоянен домакин на Националния ученически събор и да посреща участници от цяла България всяка пролет в Тетевен.


Победителите в  спортно – туристическата надпревара , спечелили призови места, бяха наградени с медали и купи, осигурени от Община Тетевен.
Двата отбора на ОДК – Тетевен – „ Гаванците“ и „ м3деп“ обраха златото в почти  всички дисциплини. Налагат се усилени тренировки по скоростно разпъване на палатка – за да бъде пълна победата на тетевенци и в предстоящия летен етап на събора.
Като благодарност за добрата организация, рисунките от пленера „ Аз и природата“, проведен в трите дни, бяха подарени на Община Тетевен.

 

 

Last modified on Понеделник, 28 Април 2014 10:32
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню