В навечерието на Деня на християнското семейство, д-р Бояджиева награди децата, участвали в есенна изложба

20 Ное 2015
1478 times

 DSCN5426 Своите първи награди, след встъпването си в длъжността кмет на Община Тетевен, д-р Бояджиева връчи на над 80 деца, взели участие в изложба на тема „Есен в Тетевенско“. Изложбата бе организирана от Комисията за детето при Община Тетевен и за голяма наша радост в нея участие взеха деца от почти всички училища и детски градини на територията на общината.

  Творбите, които бяха показани в изложба пред административната сграда на Община Тетевен, дни наред впечатляваха жители и гости на нашия град със своята пъстрота, креативност и демонстриран талант. Под сръчните детски пръстчета есенните листа бяха претворени в традиционните шарки на тетевенска черга или в пасторални пейзажи от красивия тетевенски Балкан. Младите фотографи от своя страна бяха уловили красиви моменти от пъстрата есенна премяна на гората.

  Детското въображение е безгранично – то не може да бъде поставено в рамка, нито пък да бъде оценявано. Затова всички деца, участвали в изложбата, получиха своите награди – подаръчен комплект от моливи, боички и скицник - материали, които да събудят желание у младите творци за още много творчески проекти на вълшебни рисунки и апликации. По-големите ученици, автори на фотографии, получиха стереослушалки. Предвидени бяха и колективни награди.

 

  В навечерието на Деня на християнското семейство, д-р Бояджиева пожела на малките творци да бъдат живи и здрави и да продължават да радват своите родители, близки и учители с обичта си към Тетевен, родния край и природата. Децата от своя страна зарадваха кмета с музикален поздрав и й подариха апликация на връх Петрахиля – символ на нашия град.

  Събитието уважи и председателят на ОбС -  Тетевен Мария Стойчева, която поздрави всички с предстоящия семеен празник и припомни, че именно домът като символ на семейството е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби.

Last modified on Петък, 20 Ноември 2015 14:48
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню