Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева откри годишна среща на директори на училища от северозападен и югозападен регион, работещи по проект „Всеки ученик ще бъде отличник“

27 Ное 2015
1854 times

Център за междуетнически диалог и толерантност  „Амалипе“ – гр. Велико Търново проведе годишна среща на директори, работещи по Програма  „Намаляване на отпадането на ромските деца от училище“. Срещата, която се провежда в Рибарица на 27 и 28 ноември, е част от проект „Всеки ученик ще бъде отличник“. Образованието е област, в която Център „Амалипе“ работи от самото си създаване, а основната му кауза е да превърне училището в място, където всяко дете може да намери себе си, да повярва, че може да бъде отличник, да получи шанс да мечтае и да бъде човек.

В работната среща участие взеха експерти от Регионални инспекторати по образование, директори и помощник-директори от училищата в областите Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на Общински съвет – Тетевен  Мария Стойчева, които бяха посрещнати по стар български обичай с китка здравец. Музикален поздрав към участниците във форума отправи чаровната солистка от „Тетевенски божурчета“ Деси.

 

За финал на срещата бе обсъдена организацията на регионален фестивал „Отворено сърце“, в който участие могат да вземат всички училища, изявили желание.

Д-р Бояджиева поздрави Център „Амалипе“ за благородната инициатива и успешния проект „Всеки ученик ще бъде отличник“, пожела на участниците добри резултати и ползотворна съвместна работа през настоящата учебна година. 

Last modified on Петък, 27 Ноември 2015 14:44
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню