Д-р Бояджиева награди призьорите в Националното математическо състезание, което се проведе в Тетевен

21 Мар 2016
1237 times

   Над 200 ученици от 8 до 12 клас от цялата страна взеха участие в Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на СОУ с чуждоезиков профил. Тази година от 18 до 20 март домакини на събитието бяха община Тетевен и ПГГСД „Сава Младенов“. То се организира от Министерство на образованието и науката съвместно с Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч и Съюза на математиците в България. Състезанието предоставя възможност за индивидуална изява на учениците със задълбочени знания по математика, осигурява възможност за реализация на техните постижения и увереност при участието им в състезателни прояви.

  Специално жури с председател доц. Емил Колев и членове доц. д-р Симеон Замковой, доц. д-р Христо Ганчев, гл. ас. Теодоси Витанов, Еленко Начев, Татяна Ичева, Иван Георгиев и Кохар Морарова провериха и оцениха работите на участниците. На 20 март от 9.00 часа се проведе церемония по награждаване на отличилите се в състезанието млади математици. Част от наградите връчи лично кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева: „Разбрах, че задачите не са били никак лесни, което показва, че сте на едно много високо ниво в математиката и затова ще Ви пожелая само здраве, за да продължите упорито да следвате мечтите си.“

 

   От област Ловеч най-добри постижения показа дванадесетокласникът Милен Цеков Рабаджиев. Той  е възпитаник на ГЧЕ „Екзарх Йосиф1“, Ловеч и се класира на трето място сред учениците от 12 клас. Най-много призови места в националното състезание по математика завоюваха възпитаници на Американски колеж, София и Първа английска гимназия, София.

Last modified on Понеделник, 21 Март 2016 12:21
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню