Семинар на тема „Планинска вода за здраве и дълголетие“ се проведе в Тетевен

29 Мар 2016
1312 times

Семинар на тема „Планинска вода за здраве и дълголетие“ се  проведе на 28 март в Тетевен. Той е част от поредица събития за 2016 година, които проф. Игнат Игнатов от Научноизследователски център по медицинска биофизика организира съвместно с Община Тетевен. Според организаторите реализирането на подобни събития ще популяризира Тетевен като място на планинската вода.

    „Има доказателства за ползата на планинската вода за здравето, разбира се, съчетана с чист въздух и физическа активност. Световната практика показва, че популярността на едно място с природни дадености много умело може да се използва от туристическия бизнес. Това трябва да се случи и в Тетевен“- е мнението на проф. Игнатов, който вече е начертал конкретни стъпки от пътя, който местният бизнес в парньорство с Община Тетевен трябва да извърви.

    В семинара участие взеха представители от Гърция, Германия, Русия, Словакия, Унгария и Чили. На събитието присъстваха кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, заместник-кметът Борис Врабевски, г-жа Дафина Николова – помощник- директор в СОУ „Георги Бенковски“ и ученици от тетевенската гимназия.

    В обръщението си към гостите д-р Бояджиева подчерта: „Посланията, които Организацията на обединените нации отправя в последните години по отношение на  значението и опазването на водата са от първостепенна важност за всички нас. Водата ни е дар от Бога и ние  трябва да съхраним това богатство.  Провеждането на такива форуми, какъвто е и форумът Дни на планинската вода и лечебния туризъм, който се превърна в традиция, ще допринесе за популяризирането и приобщаването на повече хора към тази кауза.“

    Досега в събития, свързани с планинската вода, в Тетевен са участвали представители от над 10 държави. С форумите за планинска вода от 2010 година Тетевен е част от процеса за популяризиране на това природно богатство. Амбициозната задача, която организаторите на Дни планинската вода и лечебния туризъм си поставят, е събитието да се превърне в национално.

Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню